Esteettömyysblogi

Pääsiäinen ja pääsiäisen munat | 17 huhtikuun, 2017


Päivää ja hyvää Pääsiäistä kaikille, tosin kylmää sellaista (ja minun mielestäni pitkää sellaista)!

Olenkin ihmetellyt, mistä johtuu että ukon ketaletta juhlitaan vuodessa monta kertaa. Ensin syntymää ja sitten muita juhlia. Äidit joutuvat laittamaan sapuskaa (avustajan huomio: ja myös isät) ja papit hyppivät paikasta toiseen kuin, anteeksi nyt vaan, heikkopäiset. Ilmakin on niin pirun kylmä, että ei tarkene kuin viisi minuuttia olla ulkona.

Mutta kylläpä noita ruokia tulee syötyä vaikka mämmillä on vähän huono maine. Eräskin mies sanoo, ettei hän sitä ruokalajia halua kahteen kertaan syödä. Kerrotaan, että eräs amerikkalainen kenraali (en tiedä pitääkö tämä tarina paikkaansa) oli Pääsiäisen aikoihin Suomessa yrittämässä liittoutuneiden joukkoihin. Kun he kävelivät Helsingissä kauppatorilla korkea arvoisten sotilaiden kanssa, ja suomalaiset tarjosivat hänelle mämmiä maistettavaksi, niin tämän kenraalin palatessa kotiinsa, hän meni suoraan presidentin luokse, ja sanoi suomalaisten tarvitsevan kiireellisesti apua. Tämä siksi, koska suomalaiset joutuvat syömään ruokansa kahteen kertaan. En tiedä, mutta taitaa olla vieläkin sellainen käsitys erilaisista perinneruoista. Sitähän tuo Italian entinen pääministerikin antoi ymmärtää. Että onko tämä kaikki hössötys turhaa vai ei? Se jää jokaisen itsensä päätettäväksi. Ei millään pahalla. Että hyvää Pääsiäistä vaikka se onkin jo kohta loppu.

Ihmetyttää kaikki kaupat, kioskit yms., kun ne ovat kaikki täynnä munia. On kananmunia, on pääsiäismunia, ja onpahan vielä niitä muitakin munia ja munijoita. Mutta siitä huolimatta jälleen kerran, hyvää Pääsiäistä!


Kategoria(t): Yleinen

1 kommentti

  1. Joo!
    Pääsiäinen mennyt, mutta oltiin Kuopiossa silloin. Yhtäkkiä kesken tukanlaiton. ilmesty pääsiäismuna. Valkonen paita ja ihan munasillaan. Meinas mennä hammasharja kurkkuun.
    T. taraj

    kommentti Kirjoittanut tarja — 26 huhtikuun, 2017 @ 6:34 pm


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: