Esteettömyysblogi

Esteettömyyttä, viinaa ja sitä toista V:tä joka ei tarkota vettä! | 31 joulukuun, 2015


Päivvee!

Tässähän eletään vuoden viimestä päivää. Siitähän aasi sai aasinsillan, kuten varmaan muistatte olen aikamoinen aasi – tunnustan sen kyllä itsekkin vaikka sihteerikkö ei sitä millään meinaa myöntää. (siihteerikkö: ”hahaa sika sie oot etkä aasi!”) niimpä, niimpä. Kanat ovat hyvin tyytyväisiä. Jospa lopetetaan tämä eläimellisyys, kun tänään on kuitenkin kaupungilla kaikenlaisia sikoja liikkeellä enemmän tai vähemmän horjuen.

Se mitä minun piti päivittää, on koko vuosi joka ei suoraan sanoen ollut mikään hyvä. Loppuvuotta lukuun ottamatta. Alkuvuodesta oli niin paljon esteitä, elikkä lunta – ettei päässyt mihinkään ja sitten se alkoi maha kiusaamaan. Se kiusasi melkein koko loppuvuoden. Siihen liittyi sitten perskannikat haavojensa kanssa. Saamieni tietojen mukaan olin joko vapaaehtoisesti tai pakollisesti sairaala hoidossa 36 päivää, kuvitelkaa sitä piikkien määrää kun jokapäivä vähintään kuusi piikkiä. Tosin ei se hullumpaa ollut kun tippa-iitat olivat nättejä (ei tietenkään kaikki). Söin ainakin kolme erilaista purkkia lääkkeitä jotka olivat erittäin pahan makusia, ihan maistuivat paskalle – jota kyllä tulikin! Kaikkein kummallisinta on se että toinen lääkäreistä sanoi ”ei saa käyttää lääkkeitä” ja toinen sanoi ”käytä vaan”, en tiedä mitä sitten se kolmas sanoi kun en nähnyt. Tämä aiheutti täällä talollakin sekaannusta. En viiti koko romaania siihen käyttää mutta ihmettelen vaan.

Esteettömyyshomma pyörii enemmän tai vähemmän huonosti. Tänävuonna invaliidiliitto kehottaa liittymään kaikkiin kamppanjoihin joissa on esteettömiä, tosin epäilen että se jää juhlapuhe tasolle. Se taas ei auta mitään, tämä onkin muuten aikamoisen kummallista sen takia että se jää eri objektiiville vaan ei ole ollenkaan subjektiivista asiaa.

Sitten eläkeihmisetkin, mikäli pystytte – mitä minä kuitenkin epäilen, itseni tuntien. Sinne loviisaan päin sama juttu, epäilen erittäin paljon. Serkku saa sitten kommentoida kunhan ehtii. Hänen poikansa vaimo joka sivumennen sanoen on hiton hyvän näköinen, että oikeen harmittaa! Vaikka onneksi siinä on se hyvä puolensa että kun muijat tulee niin kalliiksi, että ei ole päässyt eksymään sille eräälle alalle, sinne navan alapuolelle. Vaikka olenkin melkoinen kopelomaari, en ole joutunut naimiaisiin. Tuo sihteerikkö on kai jo poikittain, tai sitten ei.

Parempaa uutta vuotta kaikille, ja nyt aion mennä jääkaapille, arvatkaas mitä tekemään. Kyllähän te kuitenkin arvaatte! (sihreerikkö: ”taasko sitä viinaa on saatava!”) -Onhan se viisasten juoma, mutta sopii se tyhmemmillekkin.

Hyvää uutta vuotta, näemme taas ensi vuonna!


Kategoria(t): Yleinen

1 kommentti

 1. Päivää sinne Joensuuhun.

  Tuntuu nyt että meillä on samat ajatukset. Mistä moinen, vaikuttako sukulaisuus 👍.
  Istuimme nimittäin Kajenin kanssa ruokapöydässä ja sanoin että kun olemme syöneet lähetän sinulle viestin. Ja arvaa – kun avasin koneen, niin mitä sieltä tuli vastaan, sinun lähettämäsi vuosikertomus. 😀.

  Miten sinulla meni joulunpyhät? Olit ilmeisesti Joensuussa. Me olimme kotona Joakimin ja Markuksen perheen kanssa. Joakimin lapset tulivat jo viikkoa ennen joulua koska esikoulu ja päiväkoti olivat kiinni. Kiva oli kun pystyimme auttamaan. Helpompi nyt kun silloin kun asuivat Saksassa. Mutta täytyy myöntää että tämän ikäiset mummot ja vaarit vaativat välillä omaa rauhaa. On siis ihan kivaa kun tulevat mutta myös kivaa kun lähtevät 😜.

  Uudenvuoden vietämme kahdestaan telkkarin ääressä kotona. Taidamme kyllä otta lasillisen viintä ja skoolata sen kanssa.

  Meillä ei ole vielä pisaraa lunta, mutta lupasivat että sunnuntaina tulisi. Ei olisi väliksi koska meidän on ajettava Helsinkiin viettämään mun entisen työkaverin 95 v synttäreitä. Ei ole kivaa ajaa pimeäseä kun lumi pöllyää.

  Muuten olisi kyllä paljon valoisampaa jos olisi lunta. Meillä olisi myös kivaa koska Markuksen 2v poika on meillä ensi viikolla. Hänen päiväkoti on myös kiinni, Markus aloittaa maanantaina uudessatyöpaikassa, lääkefirma Bayer:illa. Saa nähdä miten tohtori pärjää 😬😄😡. Elina on vielä pari kuukautta töissä sitten hän jää äitiyslomalla. Uusi lapsi on ilmeisesti tyttö. Humaat että isovanhemmille lisääntyy työt .

  Toivotamme sinulle ja sille kauniimmalle kirjoittajalle oikein Hyvää Uutta Vuotta 2016.

  Lisbeth ja Kajen.

  kommentti Kirjoittanut Lisbeth Lagerholm — 31 joulukuun, 2015 @ 3:51 pm


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: