Esteettömyysblogi

JOHAN NYT ON PER…. | 15 joulukuun, 2014


Päevvee hyvät naiset ja muut hampuusit.

Tästä taitaa olla tämän artikkelin ainoa vitsi ja sekin on puujalkavitsi. Ei ainakaa vielä tunnu siltä, että vitsit lentäisi. Voi olla tai ainakin siltä tuntuu että jotain lentää johonkin paikkaan. Mutta kun tuntee suomen herrat, niin eihän ne mihinkään liiku. Ne vain istuvat ja kököttävät saunan parvella ja tuumaavat että joo ja eivät sitten muuta sanokkaan, virkamiesten tekemiin hulluihin päätöksiin.

Kuten n. kolme vuotta sitten he siunasivat oikein pappien kanssa validia säätiön ja tarkoitus on että saadaan rahaa. Sitä varten mainittiin että säätiön tarkoitus on avustaa invaliidi liittoa hankkimaan valtiolta varoja toiminnan tukemiseksi. Kuinka ollakkaan Ray huomasi aikeen ja pyysi eduskuntaa tätä kieltämään lailla. Eduskunta kun on kumileimaisin, siunasi asian. Eihän liitto siihen tyytynyt, vaan myi koko omaisuutensa erilaisille rahastoille, jotka sitten alkoivat näennäisesti tukea jäsenistöään.

Nyt on validia talojen kohtalo lähellä ja se on meille vammaisille vallan kauhistus. Vaikka henkilökunnan määrän pienentäminen on suhteellisen pientä, mutta meidän kannaltamme ja henkilökunnan kannalta on se perkeleen huono suunta. Kun neljälle ihmiselle siirretään viiden ihmisen työ. Se tietenkin aiheuttaa stressiä ja kireyden tunnetta. Ja se taas vaikuttaa meihin niin että hoitajat tuntuvat entistä kireämmille ja saattavat sanoa ihan mitä vaan ja tehdä mielivaltaisia ratkaisuja. Ja talojen johto, joka on kaiken takana, hyväksyy tämän. Me vain mökötämme.

Vihdoinkin tänään suustamme aukesi munalukko. Ja savu alkoi nousta Joensuunkin kattojen ylle. Muissa kaupungeissa on tämä jo hiljalleen tapahtunut. Sitä emme voi millään käsittää, että millä tavalla muutenkin pieni henkilökunta pystyy hoitamaan kaikkia meitä, jopa välillä yhtäaikaa.

Tarkoitan esimerkiksi yökköjä, joka aiemmin oli hoitanut yöhoitajan työn ja esimerkiksi pannut ihmisiä nukkumaan ja jos on ollut aikaa jäänyt vähän aikaa juttelemaan asukkaan kanssa. Tulevaisuudessa tulee käymään näin; kaksi yöhoitajaa tulee rauhallisesti telvisiota katselevan asukkaan luo ja karjaisee, nukkumaan siitä, on nukkumaan meno aika. Vaikka kello on vasta kymmenen ja on hyvä elokuva menossa esimerkiksi. Ei siinä paljon muu auta kun jättää elokuva katsomatta ja kömpiä petiin, jos ei satu olemaan taulutvtä. Tämä kaikki johtuu siitä, että toinen hoitaja on niin väsynyt, että ei jaksa muuta kuin huutaa ja toinen pelkää tulevaa yötä, joka sisältää lähitulevaisuudessa mm. pyykinpesua ja vaatteiden hoitoa, joka on aiemmin kuulunut talon taloussiivoojalle. Jota ei enää kauaa ole.  Sitten menkäämme vielä kokkaamaan, keskellä yötä.

Onko tässä mitään järkeä? EI!

Sitten aamulla tapaamme muita enemmän tai vähemmän hermostuneita ja väsyneitä ihmisiä, joita itsekkin olemme. Kun talonmieskin on sanottu irti ja  kärry alkaa hajoamaan, niin takaan että ei yksin meikäläinen ole vihainen kärryjen korjaamisesta, tai muusta teknistenlaitteiden hajoamisesta.

Talonjohto sanoo vaan, että pyytäkää omilta avustajiltanne apua, sitähän ne parhaalla tavallakaan ei kaikkea pysty auttamaan tai tekemään. Siksipä vetoan työnantajaliittoomme Hetaan, antamaan apua meille, laki teitse. Jotta tämä kamaluus ei toteutuisi.

Kuitenkin hyvää joulunalusaikaa, tästä murheesta riippumatta.


1 kommentti

  1. Sipoossa on menossa oikeusjuttu. On todettu että on huonosti hoidettu ja kohdeltu vammaisia. Eli pitäkää päänne korkealla ja yrittäkää vaatia muutoksia. Sääliksi käy teitä kaikkia.
    Joka tapauksessa, rauhallista joulunodotusaikaa.

    kommentti Kirjoittanut Lisbeth Lagerholm — 15 joulukuun, 2014 @ 9:05 pm


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: