Esteettömyysblogi

Ajatuksia pikkujouluista ja vähän isommastakin meiningistä. | 28 marraskuun, 2014


Kävin tässä nuoremman ja pienemmän sihteerikköni kanssa joulushoppailemassa. Katselin sitä vilinää, mitä kaupoissa oli. Mieleeni tuli, että yhden ukkelin syntymäpäivän johdosta on valtavat juhlat. Ensinnäkin on jumalattomat määrät syömistä, vaikka tarinan mukaan ukko eli melko köyhänä. Ja kaappeihin piilotetaan mitä ihmeellisimpiä paketteja ja lapset ja lapsenmieliset sitten etsivät niitä. On hajusteita, on kodintekniikkaa, joka tietysti tulee aikaisemmin esiin, mitä erilaisimpia lahjakortteja, totesinkin sihteerikölle, että ennen joulua kaupat ovat auki ja me asiakkaat olemme kiinni kaupoissa ja erilaisissa pikkujouluissa ja myöhemmin uudenvuoden vietoissa.

No uuden vuoden jälkeen tilanne on aivan päin vastainen, vaikka ei nykyään aina. Että kaupat ovat kiinni ja me olemme auki. Mistähän tämmöinen johtuu? Joulu on kaupallistunut. Pitää olla paremmat jouluvalot ja paketit kun naapurilla, ja unohdetaan ajatus paketin takana, keskittyen vain pakewtin rahalliseen arvoon. Ei osata arvostaa pientä, mutta ajatuksen täyteistä lahjaa vaan hamutaan isointa ja kalleinta. Lapset opetetaan pikkuhiljaa samaan ajatusmaailmaan. Noh, mutta tänään ja huomenna alkaa pikkujoulu kausi, ravintolat varmasti ovat täynnä. Tämä on oikein ravintolatyön kulta aikaa ja kaikenmoisia pukkeja liikkuu, kadulla en tiedä mihin suuntaan he kulkevat välillä. Eikä taida tietää itsekkään, kun ei pääse kun seinään mikä on muutaman metrin päässä.

Viettäkää nyt kumminkin kunnollinen pikkujoulu kausi. Eikä tonttuilua ole kielletty. Kunhan ei aamun tultua löydy naapurin naisen vierestä, vaikka sekin tänä aikana on mahdollista. Varsinkin yhtiöiden pikkujouluissa, olen kuullut.

Hyvvee viikonloppua ja toivottavasti kenenkään kummatkaan päät ole kipeitä.

Kuten huomaatte, pääsinhän minäkin tonttuilemaan.

Kuten huomaatte, pääsinhän minäkin tonttuilemaan.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: