Esteettömyysblogi

Syntymäpäiviä ja muuta hölmöilyä | 14 huhtikuun, 2014


Hyvvee päevee!

Olen suu auki taas kun olen pitänyt suutani vähän aikaa kiinni. Vaikka enhän minä sitä kiinni malta pitää. Ja kun on tullut muutenkin hölmöiltyä. Ja vielä vanhennuttuakin taas vuodella – piru vieköön.

Se vanheneminen ei ole onneksi minun syyni, vaan vanhempieni jotka tekivät minut vähän liian aikaisin. Vai onko niin päin, että minä tulin liian aikaisin? Ja tosiasiassa tulinkin. Ja osittain sen takia istun nyt pyörätuolissa. Mutta haitanneko tuo mittään? Tuleehan hölmöiltyä vielä enemmän.

Muun muassa viime viikon torstaina ajoin vakituista oikotietäni Anttilaan ja takaisin. Ja takaisintullessa katselin nuorempaa avustajaani, kunnes rysähti. Ajoin täysillä päin tiiliseinän kulmaa.  Avustajani kiljaisi ”Herranjumala!” vaan eipä vaan Herra Jumala auttanut, vaan piti soittaa Kimmolle ja Jannehan sitten väliaikaisesti laittoi tuolin kuntoon. Myöhästyneellä kyydillä tosin.

Tosiaan ajoimme tänne kämpälle ja korjasimme vielä hieman tuolia ja se meni viikonlopun yli niillä korjauksilla.

Mutta palataampa niihin syntymäpäiviin. Menimme tuohon naapurihotelliin, eli Aadaan, joka on neljän kadunkulman päässä (ei seinänkulman) ja tilasimme komeasti pihvit. Ja otimme samppkaljaa aluksi. Ja sitten lonkeroa. Ja muussia ja vihanneksia, joista vihannekset jäi minulta syömättä, ihan periaatteesta. Pihvi kyllä oli makoisa ja söin sen ihan perusteellisesti soosia myöten. Lisäksi luultavasti satuimme jonkun rakennusliikkeen harjakaisiin kun sinne ilmestyi työpukuisia miehiä (eikä yhtään naisia, valitettavasti) ja hanuristi. Kaikkia muita ristiä siellä olikin, niinkuin minäkin

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ja juhlan kruununa oli ainakin Kajlla ja minulla Irish Coffee. Totesimme sen hieman liian voimakkaaksi, ei viskin suhteen, vaan kahvi oli liian vahvaa. Mutta emme viitsineet keittiömestarille huomauttaa koska se oli joka tapauksessa hyvää. Ja Lisbeth joka joutui ajamaan puoleenväliin, katseli vesi kielellä samoin kuin avustajani, joka ei periaatteesta ottanut kun oli töissä. Niinkuin se olisi vaikuttanut mitään. Taikka tiedä häntä. Ainakin täällä talolla se olisi herättänyt hilpeyttä, jos olisimme tulleet niin sanotusti hiukasti horjuen, kuten laulussa sanotaan.

Se oli kyllä vaikeaa valikoida oikea ravintola. Sillä toiset olivat liian kalliita (ainakin minun pussilleni, mutta minähän en onneksi maksanut, sen sain tosin tietää vasta myöhemmin) ja joihinkin ei päässyt kun pöydät olivat liian lähekkäin. Joten päädyimme keskihintaiseen Aadaan. Mainittakoon, että Anttilan puolella on vain raput, joten sitä kautta ei kannata yrittääkään vaan pitää kiertää kulman kautta oikealle. Ja siitä sitten Aadan pääsisäänkäynnistä sisälle. Ja nythän siihen tulee terassi, johon pääsee ihme kyllä jopa pyörätuolilla. Jos pääsee. Sitä en vielä kyllä usko. Sitten voimmekin käydä vuorotellen JetSetissä ja Aadassa kaljalla, kun oikein janottaa.

Tämä onkin ainoa kulmaus, missä pääsee esteettömästi liikkumaan. Että jotain olen sentään saanut aikaan nalkuttamalla. Mutta keskikaupungilla ei ole yhtään paikkaa minne pääsisi. Mutta onhan tietysti teatteriravintola, mutta siellä taas hinnat ovat taivaissa. Ja kauempana on Kuunari Elina ja Romeo. Eis entään ole Juuliaa. Olisi sopinut paremmin. Niihin pääsee kohtalaisen hyvin. Ja sitten on se sininen pubi Matkustajasatamassa, sinne pääsee hyvin.

Jos haluaa katsoa kauniita maisemia, niin tämä niemen kärjessä oleva Jokiasema olisi mukava paikka. Sinne vaan ei vieläkään ole päässyt kaatumatta. Nimittäin jos ajaa pikkuisenkin sivuun, niin lentää keskelle käytäviä. Joko ei turvalleen tai turvalleen. Siitä on pyydetty monta kertaa jo tämän talonkin puolesta korjausta, kun se on vammaisten suosikkipaikka, mutta kun se ei ole vielä mennyt vielä paikan omistajan päähän että se olisi myös rahatienestin paikka omistajalle.

Huomaankin, että tämähän on romaani. Joten lopetan tämän höpötyksen tähän ja laitan muutaman kuvan sinne piristämään tekstiä, joka on jo yli 500 sanaa.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: