Esteettömyysblogi

Joulu tulla jollottaa, ja peet ja ärrät mollottaa | 19 marraskuun, 2013


Päivee hyvät ystävät ja kylänmiehet ja -naiset!

Kyllä se pahuksen joulu sieltä näyttää tulevan. Oikein pitkä viikko pyhiä, kun pyhät sattuvat keskelle viikkoa ja ympärille tulevat viikonlopun päivät.

Sen kyllä huomaa, että ruuhkaa piisaa. Ja minun ”ystäviäni” polkupyöriä on joka kaupan nurkalla. Tein jo eilen lievän pakkoliikevirheohjauksen ja kaadoin pyörän. Paha vaan kun takana ei ollut enempää pyöriä, että olisi saanut oikein kunnon dominon. Eiköhän sitten alkaisi tulla tilaa jo oven eteenkin, kun aina vähän tönäisisi. Näin jouluna sen voi laskea kiireen piikkiin.

Kiireestä puheenollen se näkyy jo ihmisten kasvoilla ja puheissa, kuulee nimittäin enemmän niitä pee ja vee -sanoja. Että pyydetään sieltä alhaalta apua. Vaikka onkin yläpuolen juhla. Minkähän takia yhden kolmen päivän takia ostetaan kaiken maailman kinkut ja kalkkunat ja lanttulaatikot ym.? Ei meillä päin ihan niin paljon ollut. Oli vaan kinkku ja laatikoita ja luumukiisseliä. Eikä yhtään ollut ylensyömistä.

Paitsi kerran. Kun olin Lahden kuntoutuskeskuksella joulun. Kun kävi niinkuin sille ahneelle. Kaikkea piti maistaa, en ole ikinä ollut niin täynnä ruuasta. Se liemipuoli on ollut vielä toinen juttu joskus.

Mennääs taas asiaan. En nimittäin millään käsitä että joulu aloitetaan jo marraskuun alussa, tai kuten tänä vuonna jo lokakuun alussa. Että kauppiaat varmaan saavat rahat pois ihmisiltä. Samoin kuin perintätoimistot sitten myöhemmin. Näinhän siinä yleensä käy. Ylitetään tili, varsinkin jos on luottokortti. Ei muisteta että tulee se joulu ensi vuonnakin. Hankitaan kaiken maailman kuteita (en tarkoita maton sellaisia) ja lapsille erilaisia tekniikan ihmeitä. Koululaisille esimerkiksi nyt on tullut muotiin tabletit. Toiset sitten kurkkivat läksyt siitä puhelimmella. Toisekseen ne ovat aika kalliita, useamman satasen kapistuksia.

Ja sitten isä ostaa itselleen television, varsinkin näin olympiajouluna. Ne mokomathan ovat Sotsissa. Samalla rahalla kävisi vaikka kylpylässä kisojen jälkeen. Se on kai Euroopan suosituimpia ja halvimpia paikkoja. En kuitenkaan rupea mainostamaan kun en itse tiedä.

Sitten on se toinen ääripää. Kun rahaa ei ole jokseenkin ollenkaan. Täytyy käydä sosiaalitoimistossa ja sieltäkään ei saa rahaa kun ovat loppu. Ainakin niin sanovat ylennsä ne sosiaalineidit ja -rouvat, ja -herrat. Mutta uskoisin, että rahaa on. Kun katsotaan esimerkiksi Joensuun joulunavajaisia, sitä ilotulitusta, niin kyllä rahaa täytyy olla. Ei ne nimittäin ihan ilmaisiakaan ole ne raketit. Niistä rahoistakin voisi osan antaa pienituloisille ja kokonaan köyhille. Siinä olisi kyllä järkeä.

Ja nyt presidenttikin lopetti pakosti itsenäisyyspäiväjuhlan, koska linna on remontissa 100-vuotisjuhlien takia. Tässä jo eräs lehti ihmetteli, kun linnanjuhliin on tavallisesti kutsuttu sotaveteraaneja enemmänkin, niin heidät on nyt jätetty pois jostain sekaannuksesta johtuen. Eihän meitä meitä invalideja muutenkaan näy kuin Invalidiliiton puheenjohtaja ja joku muu johtohenkilö. Saa nähdä on HETA-liitosta kukaan saanut kutsua?

Jatkan tätä aihetta myöhemmin, kun niitä perrrrr-heellisiä alkaa tulla enemmänkin vastaan tuolla kadulla.

Vaikenen taas viikoksi kun tuo vakiosihteeri on poissa pahus vieköön. Toivottavasti pääsen taas pian ääneen uudestaan. Että eläkee ihmisiksi! Älkää tallatko toisianne ruuhkissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Kategoria(t): Köyhyys, Kommelluksia

About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: