Esteettömyysblogi

Alea alen perään – ollaanko menossa ihan pohjalle? | 27 kesäkuun, 2013


Terve taas kaikki kuumuudesta kärsivät, eli koko Suomi!

Suomesta puheenollen olen ajellut paljon tuolla keskikaupungilla ja vähän muuallakin. Enkä jaksa olla ihmettelemättä miten nämä liikkeet kannattavat kun niillä on joka kuukausi jonkunlainen alennusmyynti. On remonttialea, muuttoalea, kesäalea ja sitten alkaakin jo talviale, ja uuden vuoden aikaan oli vaihtoale.

Yritetäänkö näillä ns. alehinnoilla huijata asiakkaita että katsopas vaan, ompas halpaa! Asiakas ei enää tiedä mikä on se oikea tavaran hinta. Siinä menee kyllä helposti lankaan ja ostaa jonkun tavaran joka on huomattavasti kalliimpi kuin naapuriliikkeessä, mutta kun siinä lukee se ALE, niin sen täytyy olla halvempi kuin naapurissa.

Ovatko kauppiaat tulleet  niin ahneiksi että se kostautuu ennenpitkään jonkunmoisina konkursseina? Jolloin tietysti jälleen tulee ale, nimittäin konkurssiale. Siinä vaiheessa asiakkaat vihdoinkin alkaa kyselemään, että mikä on oikea eli alkuperäinen hinta. Mielestäni sen pitäisi näkyä jo alehinnan vieressä, ettei tulisi niitä konkurssialeja.

Tähän ovat menneet jopa koruliikkeet, jota suuresti ihmettelen. Me asiakkaat jotka emme huomaa katsoa ennen alen alkua mitä hintoja on. Tästä tulee pian este, ettei tiedä mistä ostaa ja mitä ostaa. Kertokaapa hyvät kauppiaat, jos niitä nyt yleensä on, nimittäin hyviä kauppiaita – yksi ainakin on, nimittäin Metropolin ruokakauppias, jossa saa suhteellisen halvalla ilman alehintoja – mikä on tuotteen alkuperäinen hinta? Tällöin asiakkaalle selviäisi mitä hän ostaa ja mistä. Tämä olisi kaikin puolin korrektia. Ainakin joulualen aikana ja syysalen aikana, jolloinka ihmiset ovat eniten ostokiihkoisia, paitsi ne joilla niitä euroja ei enempiä ole, kuten meikäläiset ja moni muukin.

Kauppa- ja teollisuusministeriölle ehdotus ja samalla myös eduskunnalle, että liiat alennusmyynnit karsitaan pois ja jäljelle jätetään vain neljä alennusmyyntiaikaa per vuosi. Ja kauppiaille pieni huomautus siitä ahneudesta ja millainen loppu sillä on.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: