Esteettömyysblogi

Kelaa ja muuta sillisalaattia! | 24 kesäkuun, 2013


Päivää vain kaikille lukijoille ja ei lukijoille.

Aluksi kevyemmät aiheet, kuinkas teidän juhannus on mennyt? Nuorempi avustajani joka on nyt toiminut sihteerinäni, ihastuisitte jos näkisitte, tartutti minuun pohjalaisen murteen. Juhannuksenahan vain nairahan ja juorahan pohjalaisittiain sanottuna en tiedä kuinka näin pohjois-karjalassa. Taitaa olla kaikkialla sama juttu. Ei saisi mennä veneellä juotuaan, se on ihan toinen asia. Kun katsoin lehtiä siitä huomasin että on taidettu taas tehdä vähän väärinpäin. Tai huidottu kekluun, sehän ei sovi juhannukseen. Siitä tulee vaan lisää kustannuksia.

Sitten vielä mukavampiin asioihin. Sirkus on tullut kaupunkiin. Joka ikinen nyt nauramaan. Muillekkin kuin itselleen. Onkohan siellä apinoita, ei taida olla, muuta kuin me yleisössä. Itse siis mukaan luettuna.

Mennään siis kaikki sirkukseen! Sitten saa vapaasti nauraa muillekkin kuin kavereille.

Ja sitten vielä yksi asia tulin juuri äsken jumpasta. Jossa en enää saisi käydä, Kela sanoo sen, ikäni mukaan. En kyllä tiedä minkä helvetin iän. Täytin 65-vuotta, vähä vajaa kaksi vuotta sitten. Samana päivänä tuli kirje valtiovaltiosta olevalta laitokselta jossa ilmoitettiin että jumpat on lopetettu ja kaikki muukin kuntoutus. Minusta tämä on ihan hullua. Sillä ihminen kun ikääntyy hän tottakai kaiken minun järjenjuoksun mukaan ei ole niitä parhaimpia juoksijoita. En ihmettele että Kela voittaa meidän ikäiset ihmiset tässä järjenjuoksussa ja eduskunta tekee vielä hullumpia päätöksiä. Päätöksentekijät ovat hieman keski-ikää nuorempia, joten he eivät tarvitse minkäänlaista kuntoutusta kuin ehkä järjenkuntoutusta sekä virkamiehet jotka näitä asioita valmistelevat. Sen takia he tekevät yhteiskunnalle raskaita päätöksiä, sillä useimmat ikäisemme ihmiset voivat pienelläkin kuntoutuksella tai intensiivisellä laitoskuntoutusjaksoilla parantaa kuntoaan jopa niin paljon että hallituksen ajama eläke-ikä ylennys työpaikoilla olisi mahdollinen, nyt se ei ole. Koska kaikki invalidit ja muut sairaat eivät pääse töihin vaikka moni haluaisikin. Tämä on minusta Kataisen ja Urpilaisen hallituksen tärkein tehtävä muuttaa lakeja, meitä vammaisia kohtaan. Silloin voisimme vielä käydä kuntoutuksessa ja auttaa näin yhteiskuntaa käymällä töissä.

Alkupuoli oli vähän kevyempää mutta tämä loppupuoli olikin sitten vähän vakavampaa tekstiä   hallitukselle ja yhteiskunnalle. Toivon kaikille oikein pirunkuumaa viikkoa, niinkuin itselläkin on 28 asteen helle tässä kämpässä. Koitetaan nauttia siitä, sillä noin puolenvuoden päästä puhumme kuinka helvetin kylmä on.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: