Esteettömyysblogi

Mitalissa on kaksi puolta | 10 kesäkuun, 2013


Kuumaa päevee kaikki lukijat! Oletteko jo odottaneet pientä suunsoittoa kun on ollut melkein kahden viikon katkos? On ollut avustajien kaiken maailman koulut ja hitonmoinen helle. Mainittakoon, että kämpässäni on vielä tällä hetkelläkin 27,1 astetta ja se nousee kokoajan. Huh huh!

Minulla on isompikin aihe, mutta teen tässä vaiheessa vain pienen päivityksen kaupunkimme esteettömyydestä. Se pyöräongelma on edelleen olemassa, eikä tunnu auttavan edes kyltit, joita on esimerkiksi Centrumin oven kohdalla. Siinä on kahta kauheammin pyöriä. Samoin kävelykadulla, eikö nyt helkkarivieköön se mene pyöräilijöiden päähän, että heillä on itselläänkin hankalaa kulkea. Saatika sitten kaikilla muilla kun on pyöriä aina edessä. Eikö kaupungin tekninen lautakunta voisi ehdottaa esimerkiksi jotakin pysäköintitalon kerrosta, joka on usein tyhjä, kokonaan pyöräkerrokseksi. Esimerkiksi tuon Centrumin parkkihallista. Siinä olisi kaikki lähellä, eikä se käveleminenkään niin pahaa tee vaikka en itse siihen pystykään.

Sitten vähän miellyttävämpää asiaa. Kävin tässä eilen Eliittikisoissa. Käytiin vähän ammattikorttiani hyväksi ja menin katsomaan uutta uljasta katsomoa. Sillä se on tosiaan uljas ja näpsäkkä, siinä on muun muassa luiskat että kaikki pääsee ylös katsomoon, myös vammaiset ja huonosti muuten liikkuvat sekä lastenvaunut. Tästä annan kyllä kaupungille täydet kymmenen pojoa. Lisäksi siellä on sisällä kahvio ja kaikki huoltotilat.

Yksi pieni mutta siellä on, jos sataa niin etummaiset ihmiset joutuvat lähtemään karkuun, sillä lippa on jostain syystä jäänyt hieman liian lyhyeksi. Vesisade tulee ensimmäisiin penkkeihin ja tietenkin meidän vammaisten niskaan. Varsinkin kovalla tuulella. Tähän ehkä voisi ajatella jotain korjausta, esimerkiksi aukeavia pleksejä jotka saadaan kiinni kun sataa. Se parantaisi kaikkien mukavuutta. Kaupungille jarkkitehtitoimistolle kuitenkin kovat kiitokset! Menihän siinä ainakin 4 vuotta, muistaakseni, näin kertoi Katajan yleisurheilijoiden tukisäätiön puheenjohtaja, en kyllä muista hänen nimeään. En nyt kuitenkaan enempää viitsi enkä jaksa kirjoitella. Tarinoin sitten viileämmällä vähän enemmän.

Eläkäähän ihmisiksi ja maistelkaa jotakin nestettä, muutakin kuin vettä, sitä minäkin meinaan nyt maistella. Nimittäin en vettä. Heh heh!

 


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: