Esteettömyysblogi

Olemmeko me osa poliisivaltiota? | 30 toukokuun, 2013


Tervettä ja kuumaa päivää kaikille!

Itse hikoilen täällä huonosti lämmitetyssä saunassa, mittari näyttää 27,2 astetta ja ulkonakin on melkein saman verran. Olen tässä ihmetellyt, onkohan joillakin ihmisillä kiehunut aivot pellolle, meinaan  kun näin Pankin talon edessä olevan mainoksen perusteella, jossa käsitellään nuorten kotiintuloaikoja. Tulipahan mieleen, että olemmeko siirtyneet sotilasvaltioon. En voi millään ymmärtää moista tekstiä.

Mitähän sillä mainoksessa puhutulla alaikäisyydellä tarkoitetaan, sekin on oma kysymyksensä. Tietysti ymmärrän, että jos alle 10-vuotias on myöhään ulkona, häntä voi huiputtaa mihin vain, ja varmaan usein niin tehdäänkin. Itse olen nähnyt, kuinka 10-vuotiaat ja siitä eteenpäin olevat nuoret huiputtavat vanhempiaan soittamalla kaverin puhelimesta, että ovat siellä, vaikka ovatkin aivan jossain muualla. Ja kaveri vielä vahvistaa tiedon.  Kuka näitä pystyy oikein vahtimaan, ei varmaan kukaan. Olisi tietysti hyvä, jos nuoret niin kuin vanhemmatkin tekisivät sellaisia sopimuksia, joita voisi noudattaakin kotiintuloaikojen suhteen. 

Vanhemmillekin voisi laittaa kotiintuloajat. Vanhemmat kun itse itse antavat rahaa joko pankkikortin tai setelin muodossa ja päästävät lapsensa kaupungille.  Siinä on tietenkin se, että viikonloppuisin vanhemmat itsekin ryyppäävät ja rälläävät ravintoloissa. Eikö se valvonta voisi olla molemminpuolista? Jos asetetaan ulkonaliikkumiskielto, se herättää enemmän kiinnostusta näihin asioihin nuorten piirissä eli joudumme ojasta allikkoon.Tapaamani nuoret ovat sen verran viisaita , ettei heitä noin vain petetä. Tuntuu vähän niin kuin hätävarjelun liioittelulta koko mainos.

Ja sitä paitsi myös vanhemmat ovat syyllisiä, kun työntävät rahaa suunnattomia määriä lapsiensa käyttöön, etenkin viikonloppuisin. Syykin on aivan selvä, joskus aikuisilla on vieraita, joita he eivät halua lapsilleen näyttää. Toinen syy on se, että vanhemmilla on itselläkin kiire viettämään viikonloppua ravintoloihin. Tällöin heille ei jää muuta mahdollisuutta kuin antaa antaa pennuille satanen käteen ja lähettää ulos. Tä’mä on tietysti karrikoidusti sanottu, mutta usein näin on. Tässä vaiheessa astuvat kuvioon mukaan aineiden kauppiaat. Usein aineita on sekoitettu karamelliin, tiedä häntä miksi.

Vietetään nyt kuitenkin hauska viikonloppu eikä oteta näitä murheita pääkoppaamme  vaan annetaan ne hevoselle, sillä hevosella on isompi pää. Hyvää viikonloppua kaikille!

 

turusta-juri-ja-muuta-kivaa-037


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: