Esteettömyysblogi

Val di Fiemme – suomalaisten Waterloo | 26 helmikuun, 2013


Terve vaan kaikki ja anteeksi pitkä viivästys kirjoittelussa. Syy on siinä, että tuo kauniimpi avustaja ei ole pitkään aikaan käynyt, niin ei ole tullut kirjoitettuakaan.

Katselin naisten 10km vapaan hiihtotavan kilpailua ja kyllä se aika vapaata oli suomalaisten kannalta, kuten koko kisojen aikana on ollut aika vapaata kaikissa lajeissa. Mitä nyt yksi pronssi on tullut, muita onkin sitten sijoilla ynnä muut. On ihmeellistä, että sitten Lahden kärykisojen jälkeen on jäänyt pois aktiiviurheilijoita. Esimerkkinä Janne Ahonen, joka olisi varmaan vieläkin pärjännyt ja ennen kisoja puhuttiinkin, että Ahonen lähtee mukaan.

Onko nyt mahdollista, että aletaan tekemään muutakin, kuin sanotaan vaan, että tarttis tehdä jotain? Niinkuin muun muassa meidän Manukin sanoi aikanaan. En voi ymmärtää, että näin pitkää mustaa kautta voi olla.

Panen taas syyn koululiikunnalle ja sitä kautta kuljetuksiin, ynnä muihin sellaisiin. Esimerkiksi leikillään voisi sanoa, että tehtäisiin kilpailu, kuka on ensimmäisenä koulussa hiihtäen tai kävellen. Ja laskettaisiin hyvyyspisteet matkan mukaan. Ja aina kuukauden päättyessä annettaisiin vaikka jonkinlainen stipendi parhaille liikkujille. Koska seurat eivät tunnu hoitavan muuta kuin yhtä lajia kerrallaan, kuten nyt esimerkiksi vaikka Kataja koripalloa. Mikä sinänsä on kyllä hyvä asia. Mutta se ei paljon naurata tuolla kansainvälisissä muissa kilpailuissa, aina on kahdenkymmenen ja nejänkymmenen sijoituksen seutuvilla. Esimerkiksi nyt hiihdossa.

Tietenkään ei tämäkään mikään ratkaisu ole, vaan ehkä työtä olisi tietävillä innostajilla, jotka tekisivät vapaaehtoistyötä, esimerkiksi seuroissa. Ja tämä innostaja järjestäisi jonkinlaisen kampanjan esim. vanhojen elokuvien muodossa ja tv-ohjelmia hyväksikäyttäen. Tämä voisi saada nuoret sekä vanhat panostamaan asiaan. ja tällä tavalla saataisiin meidät taas urheilumaiden joukkoon. Ettei kävisi niin kuin esim. Liettualle, joka karsi pääsystä koko kisoihin mm. Englannin ja Togon kanssa. Ja Liettua pääsi ja jopa Togokin pääsi, joka on jo aika harvinaista.

Ennenpitkää, jos näin jatkuu, niin Suomi on näiden mukana. Heh heh he! Vaikka ei tämä kyllä naurata.

No, hyvää viinkon alkua sitten ja miettikääpä muita keinoja millä Matti ja Maija Meikäläinen pääsisivät matkustamaan, sillä tällähetkellä tuntuu siltä, että tärkeintä ei ole voitto vaan matkustaminen.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: