Esteettömyysblogi

Toiveita ja muita ajatuksia tulevalle vuodelle | 2 tammikuun, 2013


Terve vaan kaikille!

Viime vuoden saarnassani pohdin mitä viime vuosi mennessään historian kirjoihin pölyttymään. Täytyy muistaa aina välillä ravistaa niitä pölyjä pois.

Ensinnäkin tämä esteettömyys, siitä on jauhettu jo parisenkymmentä vuotta ainakin, Suomessa ja muualla maailmassa, mutta mitään ei ole tapahtunut. Paitsi Kiasma on tietääkseni ja kuvien perusteella, todella esteetön paikka. Päättelen, että se on melko esteetön.

Samaa ei voi valitettavasti sanoa kyllä Joensuun kaupungintalosta, mutta onhan siinä hieman ikäeroakin ja on kuitenkin pyritty korjaamaan esteitä ja pölyttämään niitä. Itse olen ainakin päässyt hyvin valtuustosaliin ja hallituksen kokoushuoneeseen esteettömyyttä pohtimaan. Mutta ravintolan puoli on hieman esteellisempi ja teatterin puoli myös, paitsi kesällä, jolloin pääsee ulkokautta terasseille ja sitä kautta lasiterasseille ja edelleen sisään asti. Tämä on aika oiva ratkaisu kun siitä vielä pääsee vielä teatterisaliin, ellen aivan väärin muista. Voi olla että muistan väärin kun olen itsekin jo vähän pölyssä, vaan en pöllyissä! Sehän on aivan eri asia se. Hehe heh!

Samoin kiitän suuresti tuota Vinkerin yhtiötä, joka oivalsi vinkin ja teki luiskan joka nyt toimii jopa niin, että matkustajamärä on noussut nimenomaan vammaisten ansiosta. Puskaradio näemmä toimii.

No sitten niihin elämäntapakysymyksiin. Tarkoitan nimittäin Israelin ja arabien välistä ikuista sodankäyntiä. Ja Afganistania sekä muita piemenpiä paikkoja, joissa nokkapokka jatkuu. Onneksi tämä toinen suurvalta on sen verran heikko, ainakin toistaiseksi, että se ei ole pahemmin puuttunut muuhun kuin rauhanturvaamiseen ja toisen puolen päämies on sen verran järkevä, että on jarruttanut sotilaiden halua puuttua muiden maiden asioihin – tarkoitan sitä valtiota, jonka lyhenteessä on kolme kirjainta.

Toivon todella, että EU rahakriiseineen lopettaisi toimintansa, siihen tulen vielä puuttumaan useampaan kertaan. Ei ainakaan Suomella ole varaa maksaa erinäisten mañaja-maiden rahakriisejä, kun itselläkin on sellaisia vaaroja olemassa. Ja kansalaisia sanotaan irti työpaikoistaan. Tästä asiasta voisinkin kirjoittaa vaikka romaanin, mutta en nyt ainakaan vielä viitsi aloittaa.

Itsellenikin toivoisin hieman parempaa taloutta, ynnä muuta sellaista pientä, jotta selviäisin näistä edes olympialaisiin mennessä. Ja muuta pienempää, joita en tässä vielä tarkemmin erittele, vaan toivotan teille kaikille loppiaisen aikaa, joka on tämän viikon lopussa. Hyvää viikonvaihdetta kaikille ja hauskaa loppiaista! Siinä kaikki tällä kertaa.

Tähän laittaisin jonkin kuvan, mutta kun en löydä kameran piuhaa mistään, niin en saa kuvia siirrettyä koneelle. Uusi yritys vaikka huomenna.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: