Esteettömyysblogi

Alkoholista jälleen kerran Nissen hölpötyksiä | 29 marraskuun, 2012


Terve vaan kaikki koulunsa keskeyttäneet immeiset ja muutkin immeiset.

Kun tässä kävin äsken kaupassa, havaitsin, että koulut ovat loppuneet, ainakin tällä viikolta. Saattaapi olla, että loppuneet jo kokonaan tältä vuodelta. En ole varma, koska se riippuu paljon koulusta. Ja jopa kaupungin osasta.  Esimerkiksi rantakylä aloitti jo pari viikkoa aikaisemmin, kun täällä muualla Joensuussa. Mutta sehän on Rantakylä se.

Alkossa muun muassa oli melkoinen ruuhka. Lähinnä siinä edessä. Kun naapurin likat kattelivat, kuka mahtaisi käydä asioilla puolesta. He itse taisivat olla jopa ilman henkkareita. Tai henkkareiden numerot ovat liian pieniä. Vaikka naiset olivat kyllä isoja ja hyvän näköisiä.

Tässä muuten sanoisin sen verran, että  käydessäni Saksassa, silloisessa Itä- Saksassa, joka on nyt yhdistetty puoli pakolla saksalaisten toimesta. Vaikka iso naapuri, vähän niinkuin esteli. Kun siellä tiedettiin, että se merkitsee koko järjestelmän murenemista. Tähän liittyi paljon esteitä, joita en nyt ala luettelemaan. Mutta asioiden ydin liittyy juuri alkomahooliin. Siellä oli paljon vapaampaa kuin Suomessa.

Kävin paikallisessa nuorisokahvilassa ja hämmästyin suunnattomasti, kun menimme takakautta. Koska siellä oli vähemmän esteitä, vaikkakin suunnattomasti enemmän pulloja. Kun olin suuri suinen, kuten myös isäni, niin rupesimme kyselemään, niin mistä moinen vapautuminen johtui. Siitä paikallinen oppaamme ja nuoriso prikaatin johtaja, kertoi, että heillä oli lopussa aika tiukat säännöt. Esimerkiksi alle 10- v saivat vaan limpsaa. Mutta 10 eteen päin, saivat juoda niin sanottua keski – kaljaa, joka oli aivan hirveää. Täytettyyän 16 -vuotta he joivat jo kaikkia aineita. Kun täällä on vastaavasti 18 – 20. Siellä humalaisia ei näkynyt yhtään. Tai ei ulkomaisia turisteja kännissä kyllä näkyi. Kuten meikäläinen.

Olisiko tässä nuorille ja vähän vanhemmillekin opittavaa? Tarkoitan nimen omaan alkoholin käytössä. Ja päättäjille, olisiko tässä ajatuksen aihetta, siitä että jos alkoholi on tiukasti valvottua, se myös kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän. Ja miks ei meitä vanhempiakin hulttioita.

Mainittakoon, että lähen tässä parin viikon päästa lomille. En kuitenkaan Saksaan, vaan Lahteen. Siellä saan sitten uusia ideoita. En kuitenkaan lopeta ennen lähtöä, tänne kirjoittamista- Pitää teidän saada jouluterveiset!


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: