Esteettömyysblogi

Selityksiä ja selityksiä muun muassa nuorten nukkumisesta ja kotiin jäämisestä | 30 lokakuun, 2012


Päivveee!

Lupasin teille lukijat, että en enää kirjoita teille vaaleista, mutta kirjotan kuitenkin, nimittäin kuntavaaleista. Vielä kerran.

No joo. Nämä niin sanotut asiantuntijat ihmettelevät mikseivät nuoret käy vaaliuurnilla. Syy on esimerkiksi se, että nuoriso ei saa kuitenkaan niitä toivomiaan asioita, kuten toimintatiloja. Lähinnä alle 18- vuotiaat. Eivätkä tarpeeksi toimintatiloja, ynnä muita sellaisia asioita, joita sen ikäset tarvitsevat. He joutuvat maleksimaan kauppakeskusten käytävillä. Kun on tälläinen kylmäilma. Tämän takia olisi hyvä, että myös 16-vuotiaat, saisivat ääni- ja edustus oikeuden. Se toimisi harjoituksena tulevia aikoja varten.

Eihän tälläistä Suomessa tapahtdu, mutta ulkomailla tapahtuu. Esim. jossain amerikan osavaltioissa. Onhan siellä toinenkin ääripää, jossa saavat vain 25-vuotiaat äänestää. Mutta en usko, että kauaa. Nimittäin silloin menee niin monta 100 000 ääntä hukkaan. Ainakin presidentin vaaleja varten olisi tärkeää, että äänestys ikää alennettaisiin. Meillähän se on jo 18.

Mainittakoon, että kirkko on mennyt valtion ohi ja seurakuntavaaleissa äänestysikäraja on 16-vuotta. Se tarkoittaa, että kirkko haluaa äänestysprosentin nousuun. Jos äänestys prosentti kirkollisvaaleissa on mennyt nurinpäin, tarkoittaa se, että äänestäjiä on tullut lisää, jotka eivät kuitenkaan käy äänestämässä. Koska kirkko ei tarjoa sen enempää kun valtioakaan, toiminta tiloja. Olisi hyvä jos kunnat ja kirkko järjestäisivät nuorisolle olo paikkoja, ettei heidän tarvitsisi olla kauppojen kiinni menon jälkeen palelemassa torilla ja mummoja hakkaamassa.  Toki onhan heillä lämmikkeet mukana, mutta niitä on kaksijalkaisia, sekä lasisia laulukirjoja, joihin siniset miehet puuttuvat aika ärhäkkästi, ja tulee reissu kontiolahtee, tummansinisellä autolla. Että silleeen!


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: