Esteettömyysblogi

Vielä kerran vaaleista, nimittäin kunta sellaisista | 29 lokakuun, 2012


Päivee hyvät ystävät, kylän miehet ja tietenkin naiset.

En ole vielä käynyt ulkona, kun tätä kirjoitan. Joten en tiedä onko siellä paljon punasia silmiä ja vapisevia käsiä, vaaliyön jälkeen. Niin on ainakin Helsingissä. No se niistä käsistä.

Itse vaaleistahan piti puhua, nimittäin kuntavaaleista. Vaaleistahan minä puhun muutenkin. Heh heh! Mielestäni häviäjät, kuten oma puolueenikin, saavat katsoa peiliin viimeisten viikkojen kampanjoinnin suhteen, kun he puhuvat kokonaan eri kieltä kuin kansa haluaisi tai toivoisi.

Kansa toivoi, että he olisivat puhuneet palvelujen parantamisesta selkokielellä. Mutta he puhuivat kuntien liitoksista ja liittymistä, niin kuin sosiaali- ja terveys alueista. Epäilenkin, että moni tavallinen ehdokas nimeltään matti meikäläinen, ei itsekään ymmärtänyt, mitä puoluekoneisto antoi hänelle puhuttavaksi. Kuntaministeri muun muassa puhui itsensä pussiin. Kertomalla, että jokainen kunta voi valita vapaa ehtoisesti yhdestä ja ainoasta hallituksen tekemästä vaihtoehdosta. Elikkä mistä?

Joka tapauksessa hän on kuitenkin sekopää. Tämä tilanne aiheutti sen, että T. Soini selittämällä rauhallisesti, keräsi ne äänet, jotka olisivat tulleet demareille ja kepuille. Mitä taas tulee talousministeriin, elikkä Urpilaiseen, hän tuntui olevan enemmän kiinnostunut, EU- politiikasta, kuin kuntavaaleista, koko kampanjan ajan. Täällä pohjois-karjalassa, nimittäin Lieksassa, demarien puheenjohtaja sanoi, että demareilla oli kaksi maahanmuuttaja ehdokasta, ja siitä eivät kuulma lieksalaiset tykänneet. Epävirallisten tietojen mukaan, he kuitenkin pääsivät molemma läpi. Mistä kummasta tämä johtuu? Pyytäisin mainittua puheenjohtajaa, kertomaan mistä tämä johtuu. Myös vihreät tekivät melkoisen yllätyksen, mutta siihen kai liittyi sukulaisuus suhde tasavallan presidenttiin. Anteeksi vain, isä ja poika.

Noh, meidän on kuitenkin elettävä seuraavat neljä vuotta niillä valtuuksilla, mitkä on valittu. Kansa on saanut ne valtuustot, jotka se on halunnut. Vai onko?


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: