Esteettömyysblogi

Kunnallisvaaleja ja vähän rahasta | 18 lokakuun, 2012


Hyvvee päivveee ja oletteko jo käyneet äänestämässä?

Sitä on vielä viikko aikaa muutenkin. Sitten vielä virallinen vaalipäivä sunnuntai. Paha vaan sitten kun ei pääse enää korjaamaan munaustaan. Jos on äänestänyt vaikka väärin. Meinaan kun jokainen lupaa yhtä sun toista ja kaunista. Kukaan näitä lupauksia ei vaalien jälkeen pidä. Mikähän siinä mahtaa olla? Kas siinä kysymys, sanoi Hamlet. Siihen onkin aika vaikea vastata.

Tässä tapauksessa vielä helppo, kun katselee kuntien budejettia. Ei ole nytkään, vaikka on vaalivuosi laitettu rahaa vammaisten ja muiden heikompi osaisten hyväksi. Vaan kyllä on niiden 45 kengännumeron omistajille.  Kaiken näköstä, että heidän liikkeensä pysyisivät kunnissa. Olen kyllä huomannut, on sellaisia 36 kenkäisiä, jotka käyvät vaan sosiaalitoimiston luukulla kysymässä, olisikohan mahdollista saada apua, kun olen ollut niin pitkän aikaa työttömänä. Vaikka tosi asia on, että osa heistä on  hakenut töitä. Anteeksi vaan eivät kaikki ole tälläisiä, hampuuseja, niin kuin meikäläinen, joka ei sillonkaan saisi rahaa, vaikka kävisi kysymässä. Kun ei piru vieköön automaatistakaan saa, kun on liian vähä tilillä. Täytyy mennä pankki herroilta kysymään onko siellä tilillä rahaa, vaiko eikö.

Kyllähän siellä normaalisti on, mutta automaattisysteemi on vähän omituinen. Kun sieltä ei saa, pienempiä summia ollenkaan. 20€ on pienin mahdollinen summa jonka saa. Jos ei satu olemaan kyseistä summaa niin ei saa mitään. Kuitin kylläkin saa. Silloin kun tämä automaatti systeemi tuli, nostivat muun muassa yliopistojen oppilaat ja muut opiskelijat, hirveän mellakan siitä, että seteleiden olisi pitänyt olla vielä pienempiä. Esim 20  silloista markkaa.  Tämä oli 60- luvun lopulla.  Silloin oli eduskuntavaalit ja puolue kuin puolue lupasi korjata asian. Vaan niin se raha on pysynyt vieläkin automaatin pienimpänä rahana. Joka tapauksessa, tämä tuottaa edelleenkin melkoisia hankaluuksia. Tosin Joensuu on sikäli varsin erikoinen paikka, sillä kaikki on melko lähellä. Ei tarvitse mummojen juosta pitkin maita ja mantuja hakemassa pankkia, mistä voisi korjata virheen.  Se siitä. Käykää nyt kuitenkin äänestämässä.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: