Esteettömyysblogi

Vielä kolme päivää sirkushuveja. Mennäänpä kattomaan | 27 kesäkuun, 2012


Hei vaan, niin isot, kuin pienetkin lukijat. Meinaan, sekä kooltaan, että iältään. Olette varmaan kaikki huomanneet, että sirkus on tullut kaupunkiin. Tämähän on vanha klisee. Tunnen tämän sirkuksen väen hyvin jo vuosien takaa. Että minun on vähän vaikea arvostella, mutta yritän olla puolueeton. Ja tämä ei ole mikään mainos.

Ensinnäkin tämän sirkuksen ilmapiiri on hyvinkin ystävällinen ja ennen kaikkea esteetön kaikille kävijöille. Telttaan mennessä on luiska ja penkkien välinen tila on riittävän leveä uloskin mentäessä. Jopa tälläiselle panssarivaunulle. Ja sitten siihen ohjelmaan. Ohjelma on rakennettu taitavasti. Siten että jokaiselle on jotakin. On Klovnia, ranskalaista akrobatiaa juuri sirkuskoulusta päässeen tytön muodossa ja siinä on kyllä muotoja. Katsella voi siellä muutakin kuin tämän tytön esityksiä. Sillä tämä on melkoisen soma tyttö. Klovnit olivat melkoisen hulvattomia, myös kielellisesti. Vaikka osa heistä on Saksalaisia ja muun maalaisia. Justiinsa saksalainen klovni istuu tässä ja on juuri samanlainen kuin nämä. Muun muassa kiinalainen akrobaatti pari, oli erittäin hieno ja tunteita herättävä.Sitten oli tanko ryhmä, jonka perusteena oli poikien hartioilla kannattama tanko ja tytöt tekivät erilaisia temppuja. Ei kuitenkaan sellaisia temppuja mitä luulette. Vaan jopa kolme voltin hyppyjä muun muassa. Mutta kaiken huippu oli the Diorios, joka ajoi surmanajoa neljälllä moottoripyörällä pallon sisällä. Metelikin oli kyllä sen mukainen. En suosittele alle viisi vuotiaille.

Ohjelma oli tasapainoisesti rakennettu. Olen aina ihmetellyt, teltta henkilökunnan nopeaa toimintaa. Muun muassa kun nämä lähtevät paikkakunnalta, niin jo yleisön poistuessa, ollaan telttaa purkamassa. Ja kun yleisö on poissa, on telttakin maassa. Se on kyllä melkoinen ihme. Silti he kerkiävät heittämään siinä sivussa huulta. Palveleva henkilökunta on erittäin ystävällistä. Muun muassa vanha johtaja. Eli tirehtööri, on aina yhtä hyvän tuulinen, joten sinne menee aina kun kotiinsa. Tervetuloa uudelleen Sirkus Finlandia tänne. Kuitenkin olen sitä mieltä jo, että Kontiolahden varuskunta on säilytettävä.

 

Three More Days of Circus Fun. Lets Go and See.

 

Hello, little ones and big ones. I mean from size and age. You all have probably noticed that the circus has entered the city. This is an old cliché. I know the circus people well back from many years. So it’s a little bit difficult to give a review, but I’ll try to be unbiased. And this is not an advert.

First of all, the atmosphere of the circus is very friendly and before all, unrestricted to all visitors. There is a slope when entering the tent, and the space between the rows is wide enough also when exiting. Even for such tanks as mine. And then to the program. It is constructed skillfully. So that there’s something for everyone. There are clowns, French acrobatics in the form of just graduated girl from circus school, and that girl has some figure. For this is quite a pretty girl. Clowns were pretty hilarious, verbally as well. Even, when some of them are from Germany and elsewhere. A German clown is sitting here and he is just like me. A Chinese acrobatics couple was here too and they were great and emotional. Then there was a group of pole people, and its base was the boys who were carrying the pole on their shoulders and on it girls were doing different sorts of stunts. But not the kind of stunts you’re thinking of. But triple somersaults. The climax of the circus performance was ‘The Diorios’, who were riding loops inside a ball by four motorcycles. And you could hear it too. I’m not recommending it to children under five years.

The program was nicely balanced. I have always wondered the quick acting of the tent crew. For example, when the crowd is leaving, they are already pulling down the tent. And when the crowd is gone, so is the tent. That’s quite a miracle. And even while doing it, they still have time to crack jokes. The staff serves well and they are friendly. The old director of the circus, he’s always in good spirits, so when going there it always feels like home. Circus Finlandia, welcome back in here! I still think that the garrison of Kontiolahti must be maintained.


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: