Esteettömyysblogi

Raha ja erilaiset esteet | 18 tammikuun, 2012


Terve vaan kaikki lukijat! Teitä onkin nyt jo 21104, toivottavasti tulee vielä lisää ja höpötykseni jatkavat leviämistään yhä laajemmalle. Heh heh he!

Tänään on höpötyksen aiheena pankit. Olen antanut itseni kuulla, että pankkiautomaatit poistuvat sivukyliltä ja syrjäisemmistä kaupunginosista. Joku voi sanoa ”mitä väliä sillä on”, että onhan takseja. Mutta ei se aivan niinkään ole, sanon minä. Ei 18 matkalla, tai 9 edestakaisella matkalla paljon ajele ja siinäkin jo tarvitsee käteistä rahaa omavastuuosuuksiin.

Jos sattuu pääsemään kaupunkiin pankki- ynnä muille asioille tulee vastaan pankkien nykyiset käteisvaranantoajat. Ainakin Sampo-pankki on lyhentänyt aikaa 9.30-11.30 väliseksi, muistaakseni. Yritä nyt siinä sitten tehdä rahan nosto, jos pääset viittä vaille aikarajan pankkiin ja jonoa on vielä paljon.

Jos sinulla on kortti ja olet vähän niinkuin lyhyenlainen, niin nämä pankkiautomaatit ovat sen verran korkeita, että sinne ei pääse lyhyet tai vielä vähemmän pyörätuolilla liikkuvat, eikä rollaattorilla liikkujillakaan helppoa ole.

Onko siis jäätävä kaupunkiin seuraavaan aamuun ja hankittava käteisrahat hotellista. Tai jos menee tuttaville yöksi (samalla säästää sen satasen kun ei mene hotelliin), niin hankkii samalla käteistä tuliaistenoston yhteydessä. Korttioston myötä kun voi  saada myös käteistä.  Maksaa vain kortilla suuremman summan ja ottaa erotusosan käteisrahana. Kaupoissa voi itse määritellä ostoksen summan ja ottaa loput aitona rahana.

Uskon, että pankit eivät tätä kauaa katsele, vaan palaavat takaisin entiseen käytäntöön elikkä pankkiautomaatteihin. Siitä voisi sanoa vielä sen verran, että nuorille opiskelijoille ja meille vanhemmillekin olisi hyvä jos automaateista saisi myös kymppejä. Kun rahaa ei satu olemaan tilillä kuin 30 euroa, niin ainoa mitä sieltä saa ulos on yksi 20 euroinen ja sitäkään ei aina tarvitse niin paljoa. Tästä on ollut puhetta jo silloin kun automaatit tulivat Suomeen ja uudelleen silloin kun siirryttiin euroihin. Nimimerkillä Kokemusta on.

 


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: