Esteettömyysblogi

Parafest & tuoli hajosi | 8 elokuun, 2011


Terve vaan lukijani, mikäli teitä vieläkin on..kun olen ollut niin kauan hiljoo.

Täällä Joensuussa on tapahtunut vähän liikaa, kun ei kerkeä joka paikkaan. Varsinkin tällä saamarin rakkineella, joka toimii vain kaulamoottorilla. No onhan tässä se hyvä puoli, että usein ei jouset lentele.

Kävin kuitenkin torstaina Parafest avajaisissa, joka on kuulemma kaupungin johtajan mukaan ihan Joensuulaisten oma keksintö, ja hyvä onkin. Laitan tähän vähän uusia kuvia mukaan, että näette kuinka vammainenkin voi toimia.

Sanoisin samalla, että tähän voisi liittää myös entisten ja nykyisten huippu paraurheilijoiden näytökset. Itsellä ei ole kuin muutama tuttu maailmanmestari ja olympiaurheilija. Monia kyllä löytyy, kun hakemaan alkaa, eikä tarvitse kaukaa hakeakkaan. Esimerkiksi Tuupovaaralta ja Kouvolasta löytyy tällaisia. tämä vaan järjestäjille tiedoksi ensi vuotta ajatellen, jolloin olisi koko kulttuuri nähtävillä.

Avajaistilaisuus oli hyvä. Ja siellä esiintyi muun muuassa Euroopan ensimmäinen klassisen pyörätuolitanssin ammattilainen ja  samalla esteettömyysmies Risto Lång. Seuravana päivänä en päässytkään katsomaan esityksiä, kun kärrystäni lensi vieterit ulos ja kulkee nyt vain takaperin.

On hyvä, että kaupunki ja yksityiset liikelaitokset ovat huomioineet vammaiskulttuurin. Siitä ei yleensä puhuta.

”My name is Pippuri, Arto Pippuri”, toinen juontaja. Alapuolella Äijäsirkus.


1 kommentti

  1. Olen seurannut mielipiteitäsi vammaisena elämisestä ja allekirjoitan lähes kaikki. Jatka samaan malliin. Moikataan kun satutaan samalle väylälle 🙂
    erakko

    kommentti Kirjoittanut erakko — 8 elokuun, 2011 @ 9:46 pm


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: