Esteettömyysblogi

Matkailu avartaa, mutta niin tekee nettikin! | 2 helmikuun, 2011


Hei kaikki lukijani! Tämä seuraavakin teksti liittyy tavallaan esteettömyyteen. Olen käynyt muutamia kertoja ulkomailla silloin kun olin nuorempi ja hoikempi. Minulle matkailu ei ole niin erityisen helppoa, kuten ei myöskään monelle muulle vammaiselle. Ensinnäkin lentokoneet, tai paremminkin lentoyhtiöt. Siihen aikaan kun lensin Saksaan ja Espanjaan ei ollut mahdollista ottaa sähköpyörätuolia mukaan. Toisaalta nykyäänkään sähköpyöruolilla ei tee mitään ulkomailla. Vanhoilla mukulakivikaduilla ajaminen tietää takuuvarmoja kuperkeikkoja. Esimerkiksi naapurissamme Tallinnassa on kuulemma niin korkeat katukiveykset että siellä on turha edes yrittää ajamista, ilman kauramoottoria, joka saastuttaa ilmaa. Nykyään lentokoneisiin pääsee jos niiden kapeille ja ahtaille käytäville vain mahtuu. Ja yleensä ei mahdu.

Tukholmaan on hyvä mennä. Laivoissa on helppo ja tilava kulkea, vaikka ainakin aivan normaalihytit ovat pienia koirankoppeja. Tosin kukas nyt laivalla nukkuu.

Matkailun sijaan netissä on helppo surffailla ja lukea eri maiden tapahtumista, kulttuurista, ruuasta ja katsella kuvia turistinähtävyyksistä. Löytyyhän netistä paljon muutakin katseltavaa kuin kulttuuri ja ruoka, arvaatte kyllä varmasti mitä tarkoitan. Netin kustannukset ovat vuodessa edullisemmat kuin yksi ulkomaanmatka, jolle joutuisin ottamaan mukaan melkoisen arsenaalin avustajia ja apuvälineitä.

Minusta on ainaki paljon turvallisempaa reissata netissä sivulta toiselle kuin menettää hermot ja rahat ulkomaalaisissa turistirysissä. Minulla on  myös kotonani tehokas tuuletin niin ei hikikään pääse tulemaan. Mutta kyllä minä silti kävisin mielelläni siellä Tukholmassa tai Tallinnan satamassa.


Kategoria(t): Hajatelmia, My life, Yleistä

About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: