Esteettömyysblogi

vammaisen hotellikuolema | 13 tammikuun, 2011


Terve taas sanoo mies, jonka pitäisi jo tutkimusten mukaan olla kuollut. Mutta enhän minä perkele ole, kun piru ei pidä kiirettä ja jumala ei huoli. Nyt kuitenkin vakavaan asiaan.

On olemassa myös toisenlaista kuolemaa, urheilijat saattavat sanoa sitä hotellikuolemaksi, kun ei ole mitään tekemistä kilpailujen välillä. Vammaisia tämä ”hotellikuolema” koskee siten, että etenkin vastavammautuneet menettävät niin sanotun itsesuojeluvaistonsa ja liittyvät suureen joukkoon, joka käyttää itse kuningasta saadakseen tekemistä iltojen ratoksi. Olen itsekin ollut tälläinen alkoholiin turvautuja, ei sen puoleen turvaudun tänäkin iltana, kun ei ole mitään tekemistä ja ketään ei käy.

Vammaiset, jotka pyrkivät työhön ja opiskelemaan, eivät pääse yleensä kumpaankaan. Työnantajat vetoavat siihen, että heidän kouluttaminen johonkin tehtävään vaatii liikaa rahaa. Tähän voin mainita, että sosiaali- ja terveysministeriö on luvannut työnantajille palkkion, jos he työllistävät vammaisia tai henkilöitä, joilla on vajaa työkyky. Palkkion tarkoituksena on kannustaa yrittäjiä ja työnantajia myös huomioimaan vammaiset ja työkyvyltään vajaat työtähakevat. Tiedän eräitä vammaisia ihmisiä, jotka ovat työllistyneet oman koulutusalansa töihin. Lähinnä nämä työt ovat niin sanottuja sosiaalipoliittisia.

En viitsi enempää jankuttaa tästä aiheesta. Ihmettelen vain suuresti invalidiliiton tekemistä tämän julkaisun kanssa.

Hyvää viikonloppua ja eläkee ihmisiks!


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: