Esteettömyysblogi

Ikuisuusongelma: nuorisotilat alle 18-vuotiaille | 13 lokakuun, 2010


Terve taas, lukijani.

Nisse-setähän on tunnettu nuorison ystävä, vaikka mitä nyt vähän aina välillä soittaakin heille suutaan kaupungilla ja nauraa päälle. Niinpä viime aikoina olen taas ajatellut niinsanotun keskustan nuorisotilojen puutetta. Alle 18-vuotiaille ei käytännössä katsoen ole juuri muuta lämmintä jutustelu- ja hengailutilaa kuin kauppakeskukset. En tarkoita hengailua kaljan kanssa, vaan ihan muuten vaan, vaikka korttia ja muita pelejä pelaillen ja muuta sellaista. Viikonloppuna iltaa voisi jatkaa myöhemminkin kuin ilta kuuteen tai kahdeksaan, sillä nuoriso on joka tapauksessa liikkeellä myöhemmin.

Olisiko kaupungilla mahdollisuutta vaikka varata tai vuokrata jokin tyhjillään oleva liiketila nimenomaan tätä nuorinta nuorisoa varten? Talvella ei ole torin esiintymislavaakaan, jossa istuksia. Eikä se talvipakkasilla paljoa lämmittäisikään. Tämä helpottaisi myös poliisin toimintaa, kun ei tarvitse paimentaa kaupungilla parveilevia ja juopottelevia nuoria. Jostain kumman syystä alkoholia saavia nuoria löytyy kaupungilta pitkin viikkoa.

Huomautan taas kerran vanhemmille, että kun te itse olette lähdössä perjantaisin ravintolaan iltaa istumaan ja työnnätte setelin lapsenne kouraan, seuraa ongelmia. Siinä ei paljon enää Saapas-rekat ja seurakunnan teetarjoilut auta, kun nuorison illanvietto on lähtökohtaisesti kaljan kittaamista kaupungilla kylmissään.

PS. Muuten, olen kyllä huomannut, että äskettäin 18 vuotta täyttäneet ovat niitä,  jotka nostelevat ravintolasta palatessaan liikennemerkkejä ja muita kylttejä paikoiltaan.


1 kommentti

  1. nisse-setä olen rakastanut sinua jo vuodesta 1995… haluaisin pyytää sinua treffeille vaikka coffee houseen päätä itse päivä;) ota yhteyttä..

    kommentti Kirjoittanut ilona — 21 joulukuun, 2010 @ 7:51 pm


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: