Esteettömyysblogi

Futisvitutus | 21 kesäkuun, 2010


Rakkaat lukijat, oletteko katsoneet telkkaria viimeisten parin viikon aikana? Jos olette valinneet kanavan numero kaksi tai FST:n, olette saattaneet nähdä jalkapalloa. Nimittäin muuta sieltä ei tulekaan. Ja tätä jatkuu vielä ainakin kolmen viikon ajan.

Jalkapalloähky vaivaa. Pidän futiksesta, mutta liika on liikaa.

Onko järkeä, että radio ja televisio ovat hankkineet oikeudet näin moneen otteluun?  Meille riittäisi kymmenesosa tästä tarjonnasta, vaikka olemme vannoutuneita urheilun ystäviä.

Sitten on pieni ongelma tämän lajin televisioinnissa. Ruutu on liian pieni, kameralla saadaan taltioitua vain mitätön osa kenttää, eikä peliä pysty seuraamaan kokonaisuutena telkkarin välityksellä. Tunnelmakin hiipuu matkalla satelliittiantennien läpi Afrikan talvesta Suomen kesään. Peliä ei oikeasti voi seurata kunnolla muuten kuin livenä. Puhumattakaan siitä, että maaleja tehdään vain joka toisessa ottelussa.

Onhan tämä kuninkuuslaji. Mitään muuta lajia ei harrasteta maailmassa yhtä paljoa kuin jalkapalloa. On yleissivistystä tietää pelin perussäännöt ja katsoa kymmenkunta peliä vuodessa. Tämä nykytahti on silti naurettavaa, kun koko maailman keskittyminen täytetään potkupallolla ympäri vuorokautisesti kuukauden ajan.

Ja missä ovat para-MM:t? Talvi- ja kesäolympialaisten jälkeen järjestetään parakisat, joten me ainakin seuraisimme mielellämme vähän leikkimielisempiä ystävyysotteluita. Teknisesti se olisi aivan mahdollista.


Kategoria(t): Hajatelmia

1 kommentti

  1. Tässä vielä veikkauksia kisojen kulusta. Skotlanti voittaa finaalissa Ruotsin, Mongolia Brasilian ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Ranskan jalkapallomaajoukkue loikkaa Pohjois-Koreaan. Ja, kuten aina, Suomi on viimeinen.

    Vakavampi veikkaukseni on, että voittaja löytyy joukosta Argentiina, Chile, Saksa, Hollanti.

    kommentti Kirjoittanut Nisse — 21 kesäkuun, 2010 @ 1:18 pm


About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: