Esteettömyysblogi

Pankkiautomaatit vammaisvinkkelistä | 4 elokuun, 2008


Päivää taas, rakkaat lukijani.

Aika palata arkeen hauskan viikonlopun jälkeen. Suurimmalle osalle meistä se tarkoittaa jonkinmoista rahapulaa, jos nyt ei aivan mattia kukkaron pohjalla (kuten itselläni). Joten mikä olisikaan parempi aika puhua rahasta!

Jokainen teistä lienee joskus nostanut rahaa automaatista – maailmahan on nykyään yhtä korttipeliä. Mutta oletteko kiinnittäneet huomiota muutamaan seikkaan, joiden vuoksi rahan saanti ei ole kaikille niin automaattista kuin voisi toivoa? Enkä tarkoita nyt tilin saldoa ongelman lähteenä.

Pyörätuolin käyttäjänä olen aina ihmetellyt, miksi automaatit ovat niin korkealla ja miksi näyttö, korttien reiät ja näppäimet ovat niin syvällä seinässä. Pyörätuolilaisen tai lyhyen ihmisen on vaikeaa tai usein mahdontonta ulottua niihin.

No, kolmas ongelma liittyykin siiihen tilien saldoon. Automaatit nimittäin antavat mielestäni aivan liian suuria seteleitä, koska menu sisältää vain kaksi- ja viisikymppisiä. Tästähän on puhuttu jo markka-ajasta asti, mutta asialle ei ole tehty mitään. Ongelmahan iskee päin pienituloisten ja valtion tuilla elävien kasvoja: vammaisten, opiskelijoiden, vanhusten, jne. jne.

Olisi todella hyvä, jos automaatista saisi viitosia ja kymppejä ja että automaatit laadittaisiin kaikille sopiviksi… Tai sitten luovuttaisiin käteisestä kokonaan ja otettaisiin tämä korttipeli ja siihen liittyvät ongelmat vakavasti.


Kategoria(t): Karjalan Heili

About author

Nissen ajatuksia esteettömyydestä ja elämästä. Tehdään yhdessä parempi kaupunki ja maailma!

Etsi

Navigointi

Kategoriat:

Links:

Archives:

Syötteet

%d bloggaajaa tykkää tästä: